Asian handicap på norske oddssider

Hvis du noen gang har surfet rundt på en oddsside, har du sannsynligvis kommet over begrepet Asian Handicap. I Norge kalles det også asiatisk handicap, men det er et engelsk begrep som ofte brukes også i Norge. Siden det kan være ganske vanskelig å forstå Asian Handicap hvis du aldri har hørt om det før, gir vi deg en oversikt over hva det egentlig betyr å spille med asian handicap.

Rank Casino Bonus Rating Besøk
1 3000 kr Besøk nå Review
2 500% bonus Besøk nå Review
3 500% bonus Besøk nå Review
4 1 000 kr Besøk nå Review
5 1000 kr Besøk nå Review
6 500% bonus Besøk nå Review
7 250 kr helt til du vinner Besøk nå Review
8 100% bonus + 500 kr gratisspill Besøk nå Review
9 €50 gratisspill Besøk nå Review

Ingenting for nybegynnere

Hvis du aldri har satset før, kan det hende at asian handicap ikke er den beste starten. Det kan føles litt avansert ved første øyekast. Derfor anbefaler vi at du først begynner å satse nøye før du begynner på et asian handicap. Samtidig er det ikke så vanskelig å lære, og i Asia er det uten tvil den mest brukte spillformen. Etableringen i Europa har tatt lengre tid, men på denne siden av året 2000 har det blitt stadig mer vanlig.

Slik fungerer asian handicap

I asian handikap startet et lag med en ulempe eller ledelse i kampen. For eksempel kan du satse på et lag for å vinne som har -1 i handicap. Så starter laget kampen med å tape 0-1. Hvis spillet skal gå inn, må de vinne med minst to mål. Dette kalles en hel ball. Du kan også satse på lag som leder med 0,5 mål, som kalles halvball. Asian handicap kan også brukes som Zero-ball når kampen starter med 0-0. Så satser du på laget du tror vil vinne, og hvis det ender uavgjort, får du pengene tilbake

Det er også mulighet til å satse med kvartball og trekvartball. Da kan et lag starte med en ledelse eller ulempe på 0,25 eller 0,75 mål. Da er det litt mer komplisert. Et lag som starter med +0.25 har ledelse før kampstart. Spillet går inn hvis laget vinner, og at det gir innsatsen tilbake hvis kampen ender uavgjort. Hvis det andre laget vinner, taper alle spill.

Sats live med asian handicap

Det er også muligheten til å utforske live-spill på asian handicap. Ifølge mange gir live betting mer spenning samtidig som du også får muligheten til å se kampen du satser på. Prinsippene er de samme som om du satser før kampstart. Fordelen er at det er flere markeder med asian handicap samtidig som det også blir mer interessant når kampen er i full gang. Alle spillselskaper i Norge tilbyr live betting med asian handicap.

Asian handicap på norske oddssider

Fordeler med asiatisk handicap

Asian Handicap er spesielt bra å bruke når det er en klar favoritt i en kamp. Da vil du heve oddsen til en bedre spillverdi. Dette er hovedårsaken til at mange bruker asiatisk handicap. I tillegg er det hyggelig å kunne få tilbake halvparten av innsatsen eller hele innsatsen noen ganger selv om spillet ikke har gått 100%.